PKD Parts

Ce faci atunci cand se rupe senila de cauciuc pe santier?

Ce faci atunci cand se rupe senila de cauciuc pe santier? 1

Folosite pe o gamă variată de utilaje de construcții, șenilele sunt acele benzi metalice articulate între ele care se înfășoară pe roțile de pe aceeași parte ale unui vehicul cu scopul de a obține o suprafață mai largă de contact cu terenul și o tracțiune mai mare decât a roților obișnuite în timpul deplasării.

 În cazul mini-excavatoarelor și mini-încărcătoarelor se pot folosi și șenile de cauciuc, soluția fiind de preferat în cazul lucrărilor mici, si / sau urbane,  pe șantiere cu spațiu de manevră îngust sau cu teren delicat, cum e amenajarea teritoriului.

Avantajele folosirii lor sunt multiple atunci când sunt utilizate în execuția lucrărilor menționate anterior iar deteriorarea șenilelor poate cauza defectarea utilajului.

Oprirea activității de pe un șantier este un eveniment nedorit în general și în special atunci când este neplanificat pentru că poate atrage o serie de întârzieri în graficul de execuție al lucrării. 

Din dorința de a evita o astfel de situație, este recomandată o conduită privind folosirea utilajelor pe șenile de cauciuc și se recomandă evitarea zonelor prevăzute cu borduri sau muchii ascuțite sau acționarea acestor utilaje pe șantiere unde se execută lucrări de demolări. Suprafețele parcurse în cadrul unor astfel de lucrări pot afecta una sau chiar ambele șenile ale utilajului.

                 În cazul ruperii unei șenile, pașii care trebuie urmați cuprind:

  1.  Oprirea imediată a folosirii echipamentului și asigurarea condițiilor de siguranță pentru utilizator și persoanelor implicate în revizuirea stării tehnice a  echipamentului
  2. Retragerea acestuia într-o zonă independentă de zonele de lucru și îndepărtarea elementelor dure, ascuțite sau instabile de pe suprafața de sprijin
  3. Echilibrarea utilajului fără a forța partea neafectată
  4. verificarea stării fizice a inserțiilor metalice și înlocuirea completă a șenilei dacă acestea au fost deteriorate până la rupere.

În vederea eficientizării timpului pierdut cu remedierea acestei probleme, este recomandat ca persoana care realizează înlocuirea șenilei să cunoască detaliile de marcă și tip ale echipamentului sau să le poată identifica ușor pe partea inferioară a șenilei. Acolo sunt inscripționate date despre lățimea, pasul și numărul de traverse ale șenilei și acestea ajută la identificarea rapidă a noii piese.

Ca o concluzie a celor expuse și argumentate anterior, soluția simplă și la îndemână pentru păstrarea în parametrii optimi a activității unui utilaj de construcții pe șenile de cauciuc este manipularea cu grijă, inspectarea în prealabil a terenului ce urmează să fie traversat și înlocuirea șenilelor de cauciuc la unison doar atunci când gradul de uzură depășește 70%.  Poate fi continuată activitatea pe șantier atunci când se întâmplă ca o șenilă să se rupă, optând pentru înlocuirea elementelor afectate sau a ambelor șenile ale utilajului în același timp, dacă este cazul.

Vă stăm la dispoziție cu personal calificat care să vă consilieze în identificarea și remedierea problemelor care se întrevăd la schimbarea unei șenile deteriorate și vă asigurăm totodată și o paletă largă de piese de schimb pentru utilaje, disponibile pe pagina noastră.

Contactati-ne acum.

One thought

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.